Chastity ~ Stains and Splatter

Hvil i Fred Maya Angelou (4.4.1928-28.5.2014)

Maya Angelou, født Marguerite Ann Johnson (4. april 1928 i Saint Louis, Missouri, USA – 28. maj 2014 i Winston-Salem, North Carolina, USA), var en amerikansk poet, forfatter, skuespiller, instruktør og aktivist. Hun vandt utallige priser og honorarer og var bl.a. nomineret til en Pulitzerpris for sin roman I Know Why the Caged Bird Sings. Hun var især kendt for en række på seks selvbiografiske eller autofiktionelle værker om hendes barndom og tidlige ungdom.
I 1950’erne var hun medlem af Harlem Writers Guild og var samtidig aktiv i den amerikanske Civil Rights bevægelse.
Siden 1991 underviste hun som professor på Wake Forrest University i North Carolina.

Angelous oprindelige navn var Margurite Johnson. Hendes far var dørmand, mens hendes mor startede som ejendomsmægler og senere uddannede sig til operationssygeplejerske. Det var hendes storebror, der gav hende kælenavnet Maya, der har hængt ved siden, også som Angelous officielle kunstnernavn. Forældrene blev skilt i 1931 og børnene blev sendt til Arkansas for at bo hos deres farmor.

Maya Angelou blev 86 år. Som en berømt forfatter, digter, lærer, skuespiller og aktivist, er Angelou blevet udråbt som en af ??de mest indflydelsesrige stemmer i det 20. og 21. århundrede.

Wake Forest University udsendte en erklæring onsdag, om hendes bortgang:

Dr. Angelou var en national skat, hvis liv og visdom har inspireret millioner rundt omkring i verden, herunder utallige studerende, undervisere og personale på Wake Forest, hvor hun fungerede som Reynolds professor i amerikanske studier siden 1982. Vores tanker og bønner er med Dr. Angelou s familie og venner i denne svære tid.

Erklæring fra Dr. Maya Angelou familie:

Dr. Maya Angelou er stille og roligt gået bort i hendes hjem før 08:00 EST. Hendes familie er meget taknemmelig for, at hendes opstigning ikke var belastet ved et tab af skarphed eller forståelse. Hun levede et liv som lærer, aktivist, kunstner og menneske. Hun var en kriger for ligestilling, tolerance og fred. Familien er meget taknemmelige for den tid vi havde med hende, og vi ved, at hun ser ned på os med kærlighed.
~ Guy B. Johnson

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chastity ~ Stains and Splatter