50 Shades of Shit

Verden brænder

Verden brænder

Det regner, så jeg kunne høre dråberne plaske på jorden udenfor. Som himlen der græder, og måske forsøger at slukke kloden her i brand. Jeg skulle skrive opgave i weeekenden og havde deadline i går aftes. Min koncentration og dedikation til dette var fraværende. Jeg er eftertænksom og bekymret. Føler en vis trang til at gå i hi, kapitulere.

Jeg er bekymret for verden. For mine børn og efterkommere. Vist har der altid forekommet krig i verden, men efter globalisering og efter internettets fremkomst, er verden blevet meget mindre. Efter den teknologiske udbredelse er krig blevet meget mere alvorligt og fatalt.

Jeg har blot fulgt med i hvad Islamisk Stat foretager sig og står for, i øjenkrogen. Ærligt har det været dybt surrealistisk for mig, at deres bestialske filosofi og ageren, er virkelig. Det er svært at fatte, at mennesker i andre dele af verden lever under terror, frygt, tortur, har mistet hjem og familie, lever i sult og på flugt. Det var også kun ‘en historie’ fra de varme lande, da jeg var barn, alt det der foregik.

Tilfældigt og unormalt tændte jeg for tv’et d. 9.11.2001, og erfarede at verden var brudt i brand. Har over årene siden vantro fulgt med i informationsstrømmen om krigen mod terror. USA udpegede i 2002 Iran, Nordkorea og Irak som lande, der tilsammen udgjorde ondskabens akse. Efter det amerikansk-ledede angreb på Irak er sidstnævnte blevet fjernet fra kategorien. Sammen med lande som Libyen, Syrien og til tider også lande som Cuba og Venezuela, omtales disse af USA som slyngelstater: Lande der støtter terrorisme.

Efter Krigen mod Terrors påbegyndelse har store tragedier fundet sted i verden. Det anerkendte medicinske tidsskrift The Lancet bedømte i 2006 antallet af dræbte irakere til at være mellem 392.979 og 942.636 dræbte. The Lancets skøn er ikke kun for civile dræbt i kamphandlinger og vold, men inkluderer alle dødsfald, der er forårsaget af øget lovløshed, forringet infrastruktur, dårligere sygehusvæsen etc. Tallet inkluderer døde blandt det irakiske militær og de irakiske oprørere. Mange andre steder, blandt andet i Afghanistan, er mange faldet, mange civile.

Jeg er helt indforstået med, at vi er udsat for massemanipulation af medierne, politikerne mv. Indforstået med at meget foregår som led i en større langsigtet manipulativ organisering. Selvom jeg af hele mit hjerte ville ønske det ikke var således, så ved jeg godt, at meget taler meget tydeligt for, at mange af disse tragiske ‘terrornedslag’ der tillægges elementer fra den muslimske verden, i virkeligheden er organiseret indefra de selvsamme regeringer, der bruger episoderne til at føre krig i hele verden. Personligt kan jeg ikke bruge min energi på antagelser og False Flag vrede mod vores egen ledelse i Vesten. Den ændrer ikke faktum. At verden brænder.

Rusland bombede mod IS for nyligt, det medførte at den vestlige verden vrængede på næsen. Ligeså medførte det, at IS stod bag nedskydningen af et passagerfly med russiske uskyldige charterturister, der lettede fra Sharm El-Sheik i Egypten. Dybt tragisk! Det var terror, det slog hårdt. Men ingen iklædte sin facebook profil det russiske flag., ej heller var (den vestlige) verdens ledere fremme i samme retoriske slagkraftigheder med sympatitilkendegivelser.

I torsdags selvmordsbombede flere fra Islamisk Stat i Beirut. 43 døde, 250 blev sårede. Fredag sprang en selvmordsbomber fra IS sig selv ihjel ved en Shiakæmpers begravelse i Baghdad. 18 døde, 41 blev sårede. Ganske lidt hørte vi om det. Ganske lidt hører vi om det der foregår af horribilitet rundt om i verden, og ganske lidt bringer det vore følelser i spil.

Fredag slog IS så til i Frankrig, dræbte 132(er tallet vist oppe på) og flere hundrede er sårede. Civile fra hele verden. Og hermed står verden sammen, også på ledelsesniveau. Vi skal have udryddet Islamisk Stat, og det må koste mange civile. Frankrig, der er i 3 dages sørgeperiode og 12 dages undtagelsestilstand, smed 20 bomber i Raqqa, Syrien i går aftes, støttet af USA. (Hvor mange civile mon faldt da? Hvor mange yderligere flygtninge vil det lede ud i verden fra Syrien, hvor 11 af de 12 millioner indbyggere allerede er på flugt?)

Denne krig skaber en kløft mellem os, skiller os ad. På dette banale medie, facebook er, kriges medmennesker retorisk, både om hvor og mod hvem, det er i orden at fokusere sin sorgfunderede sympati, om at vi ikke skal give krigene og terroren energi, fordi det er False Flag, og om at muslimer skal slagtes og udstødes… Mistænksomhed, had, vrede, adskilthed, paranoia, racisme og radikalisme udbredes som hastige ringe i vandet. Og det er lige hvad terroristerne og de krigsførende ledere ønsker.

Jeg har ondt i mit hjerte og jeg er trist. Jeg føler mine hænder er for små og min vision er uklar. Kan godt selv høre hvor hult det lyder, når jeg igen og igen fortaler Fred og sammenhold, stop for krig og terror. Det er her over weekenden gået i den helt diametralt modsatte retning. Mine arme føles som kraftesløse, og det eneste jeg har lyst til, selv om jeg ikke kan, er at leve i fro uvidenhed, fredsommelighed og harmoni, med mine børn, min mand, min kunst og i samspil med lutter glade, positive mennesker der passer på hinanden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

50 Shades of Shit