Hjemmebagte fingre, pinataslag, sæbebobler, fuldmåne og højt humør

Da jeg var journalist på Modkraft

12308814_10207028500542365_6838203707271875910_n

Modkraft lukkede endeligt i februar i år efter at have faldet fra hinanden i over et år, og nåede således at eksistere i 17 år, før interne, ledelsesmæssige stridigheder kørte det ellers udmærkede alternativ til mainstream medier, ned.

Modkrafts målgruppe var enhver, der har »modkraft« i sig. Det skulle forstås på den måde, at de var utilfredse med det etablerede, ønskede forandring og udviklede alternativer. Deres alder, uddannelse og levevilkår var forskellige, men de delte en forargelse, frustration eller fortvivlelse over fordelingen af penge og magt i samfundet.

Kritisk journalistik beskriver rigtige problemer og efterspørger reelle løsninger. Modkraft ville sætte dagsordener ved at tage fat i det væsentlige, med blik for bevægelse og alternativer, der kunne inspirere.

Det fælles udgangspunkt var, at frihed og lighed er hinandens forudsætninger, og at retten til et kunne skabe et godt liv må være grænseløs. Det gjorde Modkraft til et venstreorienteret medie, som dog arbejdede efter almindelige journalistiske standarder, og var, som ethvert andet etableret medie, ansvarlige over for pressenævnet.

Jeg nåede at skrive 11 artikler til Modkraft, og kunne have skrevet mange flere, hvis ikke det havde været fordi jeg tabte motivationen i den understrøm, der opstod af uoverensstemmelser og urimelige afskedigelser i redaktionsledelsen.

Mine artikler ligger her

modkraft02

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmebagte fingre, pinataslag, sæbebobler, fuldmåne og højt humør