Følelsesmæssige angreb

Kunstlegepladsen på Ordrupgaard

Vi var i søndags på Ordrupgaards kunstlegeplads, der er gratis adgang. Selve museet på Ordrupgaard er midlertidigt lukket pga. opførelsen af den nye tilbygning, der hedder noget så smukt som Himmelhaven, som er tegnet af den norske tegnestue Snøhetta. Ordrupgaards udstillinger genåbner i 2019.

Kunstlegepladsens værker, som er skabt af danske og internationale kunstnere, inviterer til leg og sanseoplevelser. Værkerne skal give børn og voksne lyst til at bruge kunsten på en friere måde end i det traditionelle museumsrum, og man må klatre, hoppe, løbe og gemme sig i dem! Dermed repræsenterer Kunstlegepladsen en ny og anderledes museumsoplevelse.

Værkerne bliver installeret fra 2016 til 19 som indslag rundt omkring i kunstparken, nænsomt integreret i parkens natur. Første værk, Vær i vejret, er skabt af dansk-islandske stjernekunstner Olafur Eliassons. Værket blev indviet den 26. maj 2016 med en stor havefest og var en kæmpe succes særligt blandt Ordrupgaards yngste gæster. De øvrige værker, der vil blive skabt til kunstlegepladsen frem mod 2019 er en vandpavillon af danske Jeppe Hein, en labyrintisk bambuskonstruktion af den amerikanske kunstnerduo Doug & Mike Starn, og et tehus i parkens trætoppe af den japanske arkitekt Terunobu Fujimori med mere.

Det var vildt fedt for både børnene og mig, at opleve dette sted, og jeg kan kun anbefale alle at tage derhen.

Praktisk vedrørende Kunstparken/Kunstlegepladsen på Ordrupgaard

Der er særlige åbningstider og bestemte adgangsforhold samt regler for de to nye værker Geometry of Innocence og Tea Tree House.

Åbningstider for Geometry of Innocence:

Mandag: lukket.

Tirsdag: kl. 10-13

Onsdag: kl. 10-17

Torsdag og fredag kl. 14-17

Lørdag og søndag kl. 11-17

Særåbning efter aftale: 500 kr.

OBS! I tilfælde af regn vil værket være lukket.

Adgangsforhold og regler for Geometry of Innocence:

Børn under 10 år må kun færdes i værket i følge med en voksen. Der må max. være 15 personer i værket ad gangen. Det er ikke tilladt at løbe eller hoppe i værket, eller at færdes udenfor stierne. Vi gør opmærksom på, at det er et kunstværk – ikke en forlystelse, og at adgang er på eget ansvar.

Åbningstider for Tea Tree House:

Mandag og tirsdag: lukket.

Onsdag: åben kl. 15.30-17 i forbindelse med te-ceremonier (tilbagevendende event). Det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding. For tilmelding send en mail til ordrupgaard@ordrupgaard.dk med emnet: ‘Te-ceremoni’ plus den ønskede dato samt tidspunkt. Ceremonien har opstart hver halve time med start kl.15.30. Husk at angive antal deltagere.

Torsdag-søndag: lukket.

Særåbning efter aftale: 500 kr.

Adgangsforhold og regler for Tea Tree House:

Børn under 10 år må kun opholde sig og færdes i værket i følge med en voksen. Der må max. være 6 personer i værket ad gangen. Vi gør opmærksom på, at det er et kunstværk – ikke en forlystelse, og at adgang er på eget ansvar.

Selvom Ordrupgaard er lukket, er Kunstparken stadig åben.

Det er altid gratis at besøge Ordrupgaards park – også udenfor museets åbningstid.

Porten er åben mandag-søndag 8-18

Vis venligst hensyn til parkens naboer.

Medbragt mad og drikke må gerne nydes i parken.

Olafur Eliassons Vær i vejret (2016) er slukket mellem 1. november og 1. april.

I åbningsperioden er Vær i vejret tændt tirsdag-søndag: kl. 13-17 (mandag slukket).
Finn Juhls hus

Lukket
Café

Lukket

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Følelsesmæssige angreb