Et liv med tid til livet

Hvad er Earthing?

Idéen bag Earthing/jordforbindelse

Princippet og ideen bag Earthing er meget enkel: når vi er i kontakt med jorden opnår vi en elektrisk balance, som har fundamentale effekter på vores helbred!

Alle levende væsener er i konstant kontakt med jorden. Det har vi mennesker også været – indtil vi begyndte med gummisåler og gulvmaterialer der isolerer os fra jorden. Det moderne menneske kan nemt gå igennem en hel dag uden jordforbindelse. Det vi nu ser, er, at det har store konsekvenser for vores helbred og velvære.

I kontakt med moder jord

Den enkleste måde at få jordforbindelse på er at gå ud med bare fødder på græsset, på jord og på andre elektrisk ledende materialer. Trægulve og asfalt er isolerende, men f.eks. et stengulv eller ubehandlet beton virker fint. Et bad i havet er optimalt!

Hr Barfod og Hr Sko

 

Jordforbindelse tilfører kroppen en strøm af elektroner (antioxidanter), som neutraliserer frie radikaler og dæmper inflammation – to af de mest primære faktorer i ældning og sygdom. Earthing øger blodcellernes så kaldte “Zeta potentiale”, hvilket gør blodet mere letflydende. Endvidere kan man måle en umiddelbar beroligelse af det autonome nervesystem, samt måle nogle rytmer man ikke kan måle i mennesker uden jordkontakt – jordens rytmer! Dette er bare nogle af de spændende effekter man indtil videre har opdaget.

Antioxidanterne

Når vi forbinder os til jordens overflade får vi adgang til dens uudtømmelige reserver af frie elektroner. Negativt ladede elektroner, der strømmer ind i kroppen og fylder vores egne lagre med den “perfekte antioxidant”. Disse elektroner har den samme effekt i kroppen som de antioxidanter vi tager i form af f.eks. C og E vitaminer samt øvrige kosttilskud, og udgør derfor en optimal bekæmpelse af frie radikaler, som ellers skader kroppens væv og celler. Det vurderes at hver celle vi har i kroppen dagligt udsættes for ca 100.000 angreb, så antioxidanter er særdeles vigtige.

Dette er forklaringen på, at jordens frie elektroner hjælper med at reducere inflammation (betændelsestilstande) og dermed smerte, og hvorfor de reducerer aldringsprocessen.

Ved at skabe kontakt til jorden kan du absorbere 100 gange så mange antioxidanter som du får gennem dine kosttilskud – helt gratis!

Biorytmerne

Forbindelsen til jordens naturlige felter og rytmer har vist sig at have normaliserende effekter på vores naturlige biorytmer. Hvis du for eksempel går barfodet i en halv time efter en lang flyvetur, så vil dine cyclusser normaliseres og du vil hurtigt overvinde jetlag.

 

Kortisol-Studie

Niveau af stresshormonet kortisol målt i 12 testpersoner, før og efter de har sovet med jordforbindelse over en periode på 8 uger. De 12 kurver er her vist lagt ovenpå hinanden. Det ses tydeligt at jordingen sænker niveauerne, og normaliserer døgnrytmen til det, der er den normale døgnvariation.

Det er veldokumenteret hvordan stresshormonet cortisol fra binyrerne hurtigt vender tilbage til en normal døgncyclus ved jording. Man formoder at det er jordforbindelsens virkning på hjernens pinealkirtel (epifysen), som producerer hormonet melatonin, som regulerer mange processer i kroppen, inklusive søvnrytmer. Herved normaliseres også andre hormonelle processer.

Læs yderligere guiden om antioxidanter her.

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et liv med tid til livet