Ammehjerne version 38

Går herhjemme og venter på sundhedsplejerske skal komme på 8 måneders besøg. Har kun været tilknyttet sundhedsplejersken på Christiania siden vi flyttede 1. august, men tænkte det sikkert er meget fint, at træffe hende, der er tilknyttet Amager, og få det regulære 8 måneders tjek, nu hvor Lotus haster mod 9 måneder…

23270356_10212839130844491_2819297957547987078_o

Har lavet the, og stillet snack frem, og tænker den sundhedsplejerske vist er lidt sløset med tidspunkter. Da der kommer en sms om, at jeg skal huske besøg af sundhedsplejersken kl 10. I morgen. Alle ammehjernens glæder… Ikke at det betyder det store, Lotus og jeg hygger, hun pludrer da-da-da, kravler rundt og udforsker, går rundt ved møbler og er næsten evigglad og dybt harmonisk. Men min hjerne er ikke den allerskarpeste for tiden, omend min kæreste mener noget andet. Jeg tror det er fordi jeg trækker på erfaringen, hvor alt der sker med Lotus og livet i en børnefamilie er første gang, for ham…

23275685_10212839719859216_5678768558947632326_o

Det er saligt, at være på barsel, det er lyksaligt, at jeg skulle beriges med denne 5. baby. Det havde jeg virkelig ikke troet, men det er det bedste i verden. Lotus er en lykkesol, der faldt ned i vores liv, hun har beriget vores verden på så mange måder, og det er en stor glæde, at have skænket min stærke christianit et afkom.

Ifølge Min Mave, fra hvem jeg hver uge får ugebrev om babyens udvikling, samordner baby i denne tid kategorier:

Det er en periode præget af selvstændighed og godt humør. Dit barn er nu kommer igennem sit 6. Tigerspring ”Kategoriernes verden” og i ugerne omkring den 39. uge indtræder igen en forholdsvis nem periode.Barnet interesserer sig nu for et bredt udvalg af ting og mange børn tilbringer mere tid udendørs nu.

Andre mennesker begynder også pludselig at spille en langt mere betydningsfuld rolle i deres tilværelse. De tager kontakt til dem langt oftere og er hurtigere klar til at lege med dem.Kort sagt, barnets horisont er større end nogensinde.

Forandringerne i dit barns adfærd og i det barnet er i stand til, efter at have taget dette spring, er vidtrækkende og dit barn udvikler sig nu fra en baby til et lille barn.

Nu er I igennem springet “kategoriernes verden”, og dit barn føler mere ro nu.

Her er et uddrag fra bogen Vidunderlige uger;

Eksempler på, hvad dit barn kan efter dette spring:

  • Begynder at øve sig i at kravle og skubber sig i starten ofte baglæns.
  • Genkender sig selv i spejlet.
  • Leger selv borte-tit-tit.
  • Viser tydeligt, at hun synes noget er ”ulækkert”, f.eks. ved at rynke på æsen.
  • Kan overdrive sine sindsstemninger.
  • Opfordrer for første gang andre til en leg, hvor hun selv tager initiativet.

Bemærk: Barnet gør aldrig det hele på én gang! Dit barn gør måske kun nogle få af de ovenstående ting på nuværende tidspunkt og andre viser sig måske ikke i flere uger.

 EmediateAd


Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.