Brug naturens egne midler: 15 velduftende planter der bekæmper myg

Drop myggesprayen og pesticider denne sommer ved at bruge naturens egen løsning på udfordringer med myg. Alle disse 15 typer af normale planter kan plantes derhjemme og kan bekæmpe myg.

Olier fra planterne kan du gnubbe på din hud for at holde myggene væk!

1. Lavendel

Duften af lavendel har afslappende egenskaber, men det har den modsatte effekt på myg. Ved at gnubbe denne søde, dejligt duft på din hud denne sommer, vil du udløse dets olier og effekter.

2. Basilikum

Ikke blot kan basilikum blive brugt i madlavningen, men også redde din sommer fra irriterende myg. Denne hverdags krydderurt kan faktisk bruges som myggebekæmpelse. Ved at have denne urt ved døre, vinduer og terrasser, vil det bekæmpe myg med det samme.

3. Mynte

Du kan også plante mynte! Mynte er ekstremt nem at plante og holde. Du elsker måske duften af mynte, men insekter hader det. Udover dets mange egenskaber i køkkenet, virker det perfekt mod myg bare ved at have det omkring dig og udløse dens dufte.

4. Citrongræs

Hvorfor købe myggespray der indeholder citrongræs, når du kan bruge den ægte plante? Mange botaniske haver bruger rent faktisk denne plante for at holde insekter væk. Denne plante er ekstremt let at holde og vil effektivt holde myg væk.

5. Katteurt

Det samme organiske komponent der tiltrækker din kat, også kaldet nepetalactone, er det samme komponent der vil bekæmpe myg. Studier har vist at katteurt faktisk er endnu mere effektivt til at bekæmpe myg end kemikalier fundet i myggespray. Vær forsigtig hvor du planter din katteurt, da katte muligvis vil komme og undersøge bedet!

6. Morgenfruer

 

Disse smukke blomster kan være en fantastisk tilføjelse til din have, eller endda som dekoration i dit hjem. Pyrethrum, et komponent der er i myggespray, som er ekstremt effektiv når man skal bekæmpe myg, hvilket også kan findes i planter.

7. Hvidløg

Ligesom mynte og basilikum, kan hvidløg blive brugt til andet end at lave mad. En af fordelene ved hvidløg er at duften er så stærk, det vil blive i luften og let bekæmpe myg. Det er blevet sagt at hvidløg også kan bekæmpe myg ved at få dit blod til at lugte mindre appetitvækkende for dem.

8. Rosmarin

Selvom rosmarin skal bruge masser af sollys for at vokse, kan det være en meget behagelig duft når den bliver brugt ved et bål. Put nogle rosmarin blade i dit sommer bål og se myggene fordufte. Når det bliver brugt indendørs, vil det rense luften og undgå at andre sygdomsbærende insekter kan indtage huset.

9. Polejmynte(Pennyroyal)

Denne smukke lilla blomst vil være skøn i din have eller altan. Hvis du dyrker denne plante i dit hjem, vil det effektivt bekæmpe myg og andre insekter. Du kan endda have nogle blade i lommerne på dit tøj, for at forhindre insekter i at forstyrre dig.

10. Floss blomster

Myg bliver meget frastødt af den duft floss blomster udløser i luften. De indeholder en olie bedre kendt som cumarin, som der også er fundet i de kommercielle myggespray, du kan købe i butikkerne. En stor fordel ved at bruge disse blomster er at de tiltrække sommerfugle, mens de holder andre typer insekter væk.

11. Pelargonier

Selvom pelargonier findes i mange forskellige dufte, er citronduften den mest kraftfulde når man skal bekæmpe myg. Vær forsigtig, da disse smukke planter kan være en god tilføjelse til din have, men kan være giftig for dine 4 benede kæledyr.

12. Eucalyptus

Insekter og myg bliver effektivt bekæmpet af olierne som eucalyptus træerne udsender i din have. Mennesker synes denne duft er afslappende, så du kan endda bruge et par dråber på din hud før du går udenfor.

13. Hestemynte

Også kendt som bi balsam. Hestemynte skaber en stærk duft der kan stoppe myg fra at irritere dig. Selvom duften er afslappende for mennesker, kan det forvirre og stoppe myg i at være i stand til at finde dig. Ligesom floss blomster, tiltrækker denne plante sommerfugle, og også bier.

14. Kanneplante

Selvom det ikke er en ekstremt normal plante, er denne kanneplante en af de mest effektive i at bekæmpe myg. De gror bedst i tropiske klimaer, men disse planter er også kødædere. Det meste af deres næring kommer fra insekter, ligesom de irriterende myg.

15. Mygge planten

Også kaldet citrosum. Denne plante er ligeså effektiv som citrongræs. Ved at gå med knuste blade fra denne plante i din lomme eller gnubbe olien på din hud, kan du afværge myg og behandle myggestik.

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

EmediateAd


Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.