Christanshavn er blevet til det Vilde Vest

Siden marts måned, og politiets store anholdelsesaktion i forbindelse med cannabisdistribution, blandt andet på Fristaden, har energien været anspændt på Christianshavn og i stadens ‘Pusherstreet’, i daglig tale ‘gaden’. Dette giver sig til udtryk i noget der visuelt ligner en slags krigszone. Pusherne er maskerede, boderne er indhyllet i camouflage.

Politiet cirkulerer konstant på Christianshavn, ved søen på voldanlægget ved Christiania, i gaderne omkring, på Christianshavns metrostation, ved busstoppestederne. De figurerer både i større grupper, uniformerede, i biler, i civil, på cykel, også maskerede, som pusherne… De holder løbende razzia, hvor de standser biler på gaden til Amagerbrogade, og også fodgængere i hobetal standses op, får gennemrodet deres bagage, bliver kropsvisiteret, også i de intime dele, under tøjet.

Jeg har hørt adskillelige historier, om personer, også ganske uskyldige, som end ikke forbruger cannabis, der er blevet særdeles grænseoverskredet og udsat for både lovbrydende og voldelig behandling af politiet, blandt andet tvunget ind i cykelrummet på metrostationen, og nøgenvisiteret.

Det er tydeligt, at politiet ønsker at vedholde et pres på cannabisbrugerne, ønsker at skræmme dem til at standse forbruget. Jeg er ikke meget inde i hashhandlen, og ved ikke om der på nogen måde er sket et fald i salget. Så vidt jeg ved, er ihvertfald ikke priserne steget. Jeg tror grundlæggende ikke al den razzia praktiseren har nogen effekt, andet end at den  skaber vrede og paranoia. En slags mutation i kulturen, der vokser frem af disse, i mine øjne, spildte skattekroner, der går til den megen politistyrke sat ind.

Liberal Alliances Ungdoms næstformand, Nicolai Oster, har på Youtube delt en video hvor han ulovligt blev tvunget til en nøgenvisitation d. 31/5-14, i går, på Christianshavns St. Jeg har set flere af den slags videoer, hvor uskyldige tvinges og voldes af politiet, som fremfører sig som lovløse magthavere. Det er en kedelig udvikling.

En grupper christianitter, som i øjeblikket er indsat i Vestre fængsel, har fået smuglet et brev ud, som er blevet bragt i Ekstrabladet d. 16. maj, og omtalt i denne uges Ugespejl – Christianias Ugeavis. Brevet er en opfordring til forfatteren Peter Øvig Knudsen, som tidligere har skrevet om den venstreekstreme terrorgruppe Blekingegadebanden og om Thy-lejren. Han havde opstartet research for at skrive om Christianias Pusherstreet, men har droppet projektet, af frygt for hævn fra hashgangstere.

I brevet siger de:

Vi mener, at vores sag er et politisk spil, som er skabt af en forfejlet narkopolitik. Der er ingen af os, der ønsker at være kriminelle. Vi ønsker mere end noget andet, at den danske regering vil kigge ud over landets grænser og se dén forståelse (der her hersker) og acceptere cannabis. Planten har eksisteret i millioner af år, og har været brugt af mennesker i mere end 5000 år. Det er først de sidste 60 år – den har været forbudt. Den forråelse vi nu ser skyldes politiets store pres på cannabismiljøet, som tvinger det over i hårdkogte kriminelles hænder – folk som er villige til at bruge vold og trusler. For at fastholde deres profit … … Vi bliver tildelt to retsdage om ugen – det gør, at vores reelle 14-21 retsdage kommer til at trække sig over seks måneder. Du skal ikke være bange for os fra Christiania’.

 

 EmediateAd


Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.