Dansk Journalistforbund laver #Metoo undersøgelse

Opdatering: DJ har trukket undersøgelsen tilbage, idet den blev mødt med stor kritik, blandt andet grundet samarbejdet med Politiken…

#metoo bevægelsen vil ingen ende tage. Visse mænd er edderrasende over den og sjældent har jeg oplevet større skyggearbejde på globalt plan, end denne bevægelse…

Een af mine facebook venner skrev til et #metoo opslag:

den lorte #metoo kampagne som skærer pikken af alle mænd. Men bare vent kvinder når boomerangen rammer, når ingen mand tør røre jer længere”.

Jeg synes det er voldsomt misforstået, at blive så krænket over dette globale skyggearbejde. I min optik er det et nødvendigt arbejde, og de som føler sig krænkede over at seksuelle krænkelser på denne vis italesættes, må have nogle blinde patriarkalske vinkler. Min entusiasme omkring bevægelsen handler ingenlunde om at kastrere mænd, jeg er vild med den maskuline energi og seksualitet, og jeg føler mig ikke seksuelt krænket i ‘almindelig’ forstand. Min egen #metoo historie handler om at miste mig selv og alt andet i et ondt forhold med en sexafhængig narcisstist…

Jeg er, grundet mit tidligere #metoo blogindlæg blevet kontaktet af et medie, der leder efter mennesker, der vil medvirke i en kortfilm med deres oplevelser. Det satser jeg på at medvirke i, nærmere info vil følge…

Jeg er medlem af Dansk Journalist forbund, og har i den forbindelse netop modtaget følgende på mail:

I kølvandet af #metoo-kampagnen, der startede i den amerikanske filmbranche, men som har skabt genklang verden over, ønsker Dansk Journalistforbund – Medier & kommunikation i samarbejde med Politiken at afdække omfanget af overgreb og uønskede seksuelle tilnærmelser på danske medie- og kommunikationsarbejdspladser.

Formålet med undersøgelsen er at få indsigt i omfanget og karakteren af krænkelser – og for DJ’s vedkommende iværksætte rådgivende og forebyggende tiltag.
Vi håber derfor, du har 5-10 minutter til at udfylde spørgeskemaet senest fredag d. 8. december 2017.

Dit svar er 100 procent anonymt. Ønsker du at uddybe dit svar overfor en af Politikens journalister, kan du oplyse dit navn og telefonnummer sidst i spørgeskemaet – stadig med mulighed for anonymitet.

Endelig vil vi gøre opmærksom på, at eventuelle kommentarer, du skriver undervejs i din besvarelse, kan blive anvendt i anonymiseret form i Politiken.

Husk denne undersøgelse er for folk i medie- og kommunikationsbranchen…

skaermbillede-2017-11-28-kl-19-16-10EmediateAd


Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.