De 7 nøgler til at skabe lidelse

Nogle mennesker er rent faktisk afhængige af lidelse, og har boet i smerten af de lidelsesfulde offerhistorier så længe, at de ikke umiddelbart kan slippes. De er blevet en identitet.

Ofte er vi selv klar over, at vi er knyttet til lidelse.

Lidelse kan blive en meget farlig afhængighed. En usund måde at føle på. En ufuldstændig måde at føle sig i live. Du kan blive så vant til lidelse, at det bliver behageligt og velkendt. Lidelse er egoets måde at føle sig vigtig.

Uanset om du er en forretningsmand, en hjemløs, en soldat eller en munk, er smerte uundgåelig. Der er ingen måde at undgå smerte på. Blot i kraft af den kendsgerning, at vi er  i en menneskekrop, indebærer visse indbyggede smerter. Forsøget på at undgå smerter vil kun skabe mere lidelse. At favne og acceptere smerten vil frigøre dig fra lidelse.

Smerte er uundgåeligt. Lidelse er et valg.

Lidelse kommer fra din indre historie om, hvad der sker i dit liv og mindre om, hvad der egentlig sker. Hvad der sker, er simpelthen, hvad der sker. Den lidende del kommer fra alle dine egne fortolkninger af oplevelsen. Forandr din historie og den måde du fortolker virkeligheden, og du begynder at ændre din virkelighed. Når du ændrer din virkelighed indeni, vil du skifte din oplevelse af din virkelighed udenfor. Når du forstår dette, vil du kun lide, hvis du vælger at gøre det.

De 7 nøgler til at skabe lidelse:

  1. Bekæmp alt: Bekæmp, hvad der er. Bekæmp virkelighed. Bekæmpelse af hvad der sker i dit liv, med alle dine kræfter. Dette er en garanteret metode til at lide.

Løsning: Accepter det som er, så kan du derefter beslutte, hvordan du vil forandre det du ønsker forandret.

2. Fasthold troen: *Den erfaring, der sker med mig, skal ikke ske for mig. Jeg skal have nogle andre erfaringer end den jeg har. Dette bør ikke ske for mig’. Du har sikkert hørt dig selv lave en version af dette. Det holder dig fast.

Løsning: Favn din nuværende erfaring. Din nuværende erfaring er den erfaring, du er bestemt til at have, fordi det er den du har lige nu. Hav tillid, og fokuser på, hvad du kan lære og hvordan du kan vokse. Oplevelsen er her, for at hjælpe dig med at udvikle dig.

3. Fokus på alle de ting, du ikke kan kontrollere. Dette vil kun få dig til at føle sig helt hjælpeløs og umyndiggjort. Det vil efterlade dig i en tilstand af bekymring og angst. Nogle af os er professionelle ud i ‘bekymring’. Ligegyldigt hvor meget du bekymrer dig, kan det faktisk ikke ændre situationen. Når du er færdig med at bekymre dig, vil situationen være den samme. Bekymring er spild af tid.

Løsning: Fokus på, hvad du kan styre. Træf foranstaltninger, der er i din magt, trin for trin.

4. Nægt at forandre. At gøre det samme igen og igen, og håbe på et andet resultat. Som Einstein sagde, er det definitionen af sindssyge. Er du så sat i din metoder, du er bange for at opgive de velkendte lidelser, for det ukendtes muligheder for lykke?

Løsning: Favn forandring. Vær villig til at gøre noget anderledes. Giv slip. Gå ind i det ukendte. Foretag forskellige handlinger.

5. Afgiv dit ansvar: vær et offer. At spille skyld-spillet betyder, at alle andre har begået fejl eller har ansvaret for dit liv, og hvordan du føler. Medmindre du tager ansvar for din nuværende erfaring så er du magtesløs overfor at ændre det.

Løsning: Tag det fulde ansvar for din nuværende virkelighed og beslut, hvilke ændringer du er forpligtet til og ønsker at gøre. Giv op på skyld.

6. Fokus på alt, hvad der er galt i dit liv. Uanset om det er en omstændighed eller en person. Når du fokuserer på, hvad der er galt, vil du sikkert finde mere, der er galt. Du vil ende med at skabe mere af, hvad der er forkert, og at føle sig forkert omkring. Således kan den negative cyklus fortsætte. Hvad du fokuserer på vokser.

Løsning: Start med fokus på, hvad du er taknemmelig for. Husk alle dine velsignelser, og sæt pris på det daglige. Hvad du værdsætter, udvider sig. Hvad du takker for, vokser.

7. Benægt: Lyv overfor dig selv og andre. Foregiv, at alt er i orden, når du ved, at det ikke er. Når du undgår sandheden, ender du med at hænge fast og gentage de samme mønstre af smerte. Dette forlænger din lidelse.

Løsning: Sig sandheden til dig selv først. Sig sandheden til dem der er i dit liv. Vær ærlig. Se virkeligheden i øjnene.

Livet er for kort til at spilde på lidelse. Det meste af det du bekymrer dig om i dag, vil du ikke engang kunne huske et par måneder fra nu. Det meste af hvad du forsøger at ændre ved mennesker i dag, vil du ikke bekymre dig om på dit dødsleje. Johannes Møllehave har meget sigende skrevet en bog, der hedder: ‘Skuffelser der aldrig gik i opfyldelse’.

Vi har selv låsen til vores ufrihed, og vi holder selv nøglen til vores frihed.

Vi vælger selv.

Hvilke historier laver du op om dig selv, dit liv, din partner, din nuværende erfaring, der volder dig lidelse?

freedom

GemEmediateAd


Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.