Følelsesmæssige angreb

Du kan ikke styre andres følelser, men du kan styre dine egne.

Hurtige konfrontationer efterlader os ofte med en følelse af at være drænet og forvirret. Når nogen angriber os følelsesmæssigt, kan vi undre sig over, hvad vi gjorde for at vække deres vrede, og vi kan tage deres handlinger personligt. Vi må måske spørge os selv, hvad vi kunne have gjort for at tvinge dem til at opføre sig eller tale på den måde mod os. Det er vigtigt at huske, at der ikke er reelle mål i et følelsesmæssigt angreb, og at det normalt er en måde for angriberen at omdirigere deres ubehagelige følelser væk fra sig selv. Når folk overvældes af stærke følelser, som smerte eller angst, kan de se sig selv som ofre og agere ud på andre som et middel til beskyttelse eller for at få dem til at føle sig bedre tilpas. Du kan muligvis skjule dig selv fra et følelsesmæssigt angreb ved ikke at tage adfærden personligt. For det første er det dog godt at dyrke en tilstand af frigørelse, der kan give dig en vis beskyttelse mod den person, der angriber dig. Dette vil give dig mulighed for at føle medfølelse for denne person og huske, at deres adfærd ikke handler så meget om dig, som det handler om deres behov for en udluftning af deres følelser.

Hvis du har svært ved at forblive upåvirket af andres adfærd, så tag et øjeblik, hvor du fokuserer på at trække vejret dybt og minde dig selv om, at du ikke gjorde noget forkert, og at du er ikke ansvarlig for andre menneskers følelser. Hvis du kan se, at denne person indirekte udtrykker et behov overfor dig – uanset om de ønsker hjælp eller ønsker at blive hørt – kan du måske afværge angrebet ved at få dem til at snakke om, hvad der virkelig forstyrrer dem.

Du kan ikke styre andres følelser, men du kan styre dine egne. Hvis du oplever det er svært ikke at reagere på deres negativitet, så prøv at bruge din bevidsthed og din vejrtrækning til at forhindre dig selv i at ryge med på den andens negativitet. Hold dit hjerte åbent overfor dem, så de muligvisherved kan give slip på deres defensivitet og komme tilbage til en tilstand af medfølelse og åbenhed.

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

EmediateAd


Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.