Man må lide for skønheden…

… Den frase har jeg helt klart følt tidligere i dag, efter at have brugt min nye Gua Sha ihærdigt i går… Jeg har fået et blåt mærke på undersiden af hver af mine arme, og bare følt mig så kvæstet og øm i musklerne i armene, mens mit maveskind har haft samme følelse, som var jeg blevet solskoldet Det satte virkelig gang i noget, at bruge mit nye skønhedsplejeredskab. Men jeg mærker virkelig også, at det er effektivt og rykker på udrensningen. Det er vigtigt at drikke rigeligt vand, efter en sådan behandling, det er helt sikkert.

Det ledte mig til at tage en stille afslapningsdag, hvor jeg foretog mig minimalt fysisk arbejde, lagde varer op i shoppen og tog mig et langt lindrende karbad med epsomsalt. Det hjalp!

Hvad er Gua sha?

Gua sha er en effektiv manual behandling, som er blevet brugt overalt i Asien i århundrede.

Gua betyder at gnide, skrabe eller skubbe/ presse. Sha kan både beskrive den trængte blodtilførsel der akkumuleres i områder med stivhed og smerter, og er samtidig navnet på de små røde prikker kaldet petecchiae, der opstår ved behandlingen.

Behandleren(eller een selv) skraber/gnider med et redskab (metallåg, horn eller jade) i ensrettede gentagne strøg på huden til der opstår små røde prikker, også kaldet petecchiae. Disse blegner dog hurtigt og bliver til en let rødmen eller et svagt blåt mærke der forsvinder helt efter 2-4 dage. Selv om det kan lyde voldsomt er behandlingen blid og skader på ingen måde huden.

Gua sha bruges enten alene eller i kombination med anden behandling såsom akupunktur og massage.

Hvornår bruges Gua sha?

Gua sha bruges bl.a. ved følgende symptomer:

  • Smerter og stivhed i muskler og led.
  • Nedsat bevægelighed.
  • Forkølelse, hoste og anden svækkelse af immun-forsvaret.
  • Åndedrætsproblemer.
  • Fordøjelsesproblemer.
  • Inflammationer.
  • Cellulitis(appelsinhud).

Hvordan virker Gua sha?

Gua sha igangsætter flere biokemiske og kredsløbsforbedrende processer, og har derfor en lang række gavnlige effekter.

Forskning har vist at Gua sha forårsager en firdobling af mikrocirkulationen i overfladevævet hvorved normal cirkulation fremmes i muskler væv og organer under det behandlede område. Derfor oplever man ofte øjeblikkelig lindring af spændthed og smerte samt en forbedret bevægelighed.

Det er dokumenteret at Gua sha bl.a. opregulerer enzymet HO-1 der spiller en vigtig rolle i immunregulering, virker anti-inflammatorisk, antioxidant og regulerer cellecyklus. Det forklarer den gode effekt på bl.a. hoste, besværet vejrtrækning og andre kroniske tilstande i indre organer.

Idet Gua Sha giver noget af den samme reaktion i kroppen som når vi sveder, er den også med til at lindre febertilstande og regulerer følelsen af for meget kulde elle varme, ligesom den virker generelt afslappende.

Kontraindikatorer:

Der gives ikke behandling på sår, brud, tatoveringer, modermærker, eksem, urenheder, solskoldninger eller på andre særligt udsatte hudområder.

I forbindelse med kemoterapi skal Gua Sha undlades 48 timer før og 24 timer efter hver behandling.

Efter behandlingen:

  • Efter Gua sha behandlingen er det vigtigt at drikke 2-3 glas vand indenfor den første times tid.
  • Spis moderat og undgå store tunge måltider de efterfølgende dage.
  • Undgå at udsætte det/de behandlede område for direkte sol, vind eller kulde indtil sha er forsvundet.

Kilde: Bak Akupunktur & Massage

Jeg har indtil videre jade Gua Sha i min shop, har også bestilt nogle hjem i rosa kvarts og bianchi sten. I shoppen har jeg også forskellige ansigtsruller i både jade og rosa kvarts, de fungerer efter samme princip som Gua Sha’en.

Har du i øvrigt set, at jeg har en Give Away  på en valgfri faceroller fra shoppen?

 

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

EmediateAd


Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.