Opskrift: Christianshavnertærte ala Lagkagehusets

Jeg har haft flyvende travlt de seneste uger, med mit firma, med Kim Larsens bortgang, med værker til udstilling, med mine børn/min familie, med Christiania mv mv, og har fraprioriteret at skrive blogindlæg.

I går var der åbningsfest/høstfest på mine børns friskole Den Frie Fakkel på Christianshavn, og i den forbindelse følte jeg mig inspireret til at afprøve en opskrift på den enormt lækre Christianshavnertærte, som normalt kan købes i Lagkagehuset. Jeg var totalt begejstret, da jeg fandt en opskrift på den, for nogle måneder siden, men jeg har ikke lige haft anledning til at prøve den før. Den er min absolutte yndlingskage!

Kagen er så dejlig med dens saftige og seje hasselnøddebund fuld af smag, det søde og cremede jordbærskum smagt til med masser af vanilje og citronsaft. Og endelig: friske bær i diverse afarter. Og så er den glutenfri.

CHRISTIANSHAVNERTÆRTE ALA LAGKAGEHUSET

Her følger en opskrift til cirka 6-8 personer(jeg lavede en trippelportion i går i muffinforme, det blev i alt til 26 stk)

Hasselnøddebund

250 g hasselnødder

200 g sukker

1 1/2 tsk vaniljepulver(ikke vaniljesukker, men stødt vanilje)

1 nip salt

100 g æggehvider

Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et rent viskestykke. Lad nødderne køle af. Blend 150 g af de ristede hasselnødder til mel, og hak resten groft. Kom hasselnøddemel, grofthakkede hasselnødder, sukker, vanilje og salt i en skål. Tilsæt æggehvider, og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i en kagering/springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og fordel dejen heri. Eller brug muffinforme, som jeg gjorde i går – 1 portion bliver til cirka 8 små kager.

Bag bunden i ca. 25 minutter ved 175 grader, til den er godt gylden. Lad den køle af.

Jordbærmousse

2 blade husblas

70 g jordbær

20 g sukker

1 1/2 tsk vanilje

saft af 1/2 citron

130 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Bring jordbær, sukker, vanilje og citronsaft forsigtigt i kog, og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den ud i den varme jordbærpuré. Blend massen. Lad puréen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend forsigtigt den håndvarme jordbærpuré i. Afkøl skummet i køleskabet i et par timer.

Samling og pynt

friske hindbær

Friske jordbær

Friske brombær

Friske blåbær

(diverse andre bær kan også bruges, ligesom eventuelt skovsyre, tusindfryd eller andre spiselige blomster)

Smør en spsk jordbærskum oven på hasselnøddebunden. Pynt med bær og eventuelle blomster lige inden servering.

Det var en super vellykket og dejlig fest, børnene stod i bod 2 og 2 på skift af 10 minutter, og solgte kager, kaffe mm til 5 kr stykket. Så fås det vist ikke billigere. Såvel optrådte mine dejlige børn, sammen med deres skolekammerater, og sang sensommervisen samt Jutlandia, og en fagte-remse. De havde lavet smukke lygter af marmeladeglas pålimet efterårsblade, som de tændte hver bar ind i salen, mens de sang sensommervisen. Begge sange har de øvet siden skolestart efter sommerferien, hvilket blev foreviget dagen efter Kim Larsens triste død, hvor skolen var på Christianshavns torv og synge Jutlandia rundt om det spontant opståede mindested for Kim Larsen. Tilfældigt var tv2 tilstede, og derved røg børnenes fine sang både i Nyhederne og i en artikel. Se den her

Se eventuelt andre af mine opskrifter på både søde sager og salater mm her

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

EmediateAd


Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.