Opskrift: Lækker gammeldags æblekage med nøddecrunch

Vi har ikke æbletræ i haven(der var et lille et, da vi flyttede ind, men det måtte lade livet for vores trampolin), så vi er på købeæbler. Og vi havde fået købt nogle gamle, melede økoæbler i Kvickly for nyligt, som virkelig ikke var interessante at spise. Så derfor tænkte jeg, at jeg istedet ville koge dem til grød og lave gammeldags æblekage.
Jeg valgte at lave en lækker nøddechrunch, istedet for at bruge det mere usunde æblekagerasp eller makroner. Og den blev VIRKELIG lækker. Derfor vil jeg dele opskriften med jer her.
GAMMELDAGS ÆBLEKAGE
Ingredienser/Æblegrød:
  • 1 kg æbler i tern på cirka 2×2 cm, skrællede og uden kærnehus
  • 75 g sukker/sukrin
  • 1 tsk. vanillepulver(ikke vanillesukker)
  • 2 dl vand
Fremgangsmåde

Æbletern koges sammen med vand i en stor gryde. Når æblerne er kogt let ud, tilsættes sukker og vanillepulver. Rør godt rundt og kog videre i kort tid til æblegrøden har den rette konsistens. Lad afkøle.

Mandel-nødde-crunch:

100 g blandede mandler og hasselnødder, grofthakkede
75 g smør
75 g farin(sukrin gold brugte jeg)

De grofthakkede nødder hældes på panden sammen med smør og den mørke sukrin eller brun farin og vendes rundt på panden til smør og sukkermasse er smeltet.

Jeg hældte nøddechrunchen direkte på æblegrøden, som havde stået i køleskabet, hvormed den hurtigt afkølede, og hernæst piskede jeg 1/4 liter fløde og smurte henover. Vi har et kæmpemæssigt brombærkrat i nærheden, og her har jeg og børnene plukket en masse brombær forleden. Derfor var det oplagt, at pynte med nogle af dem ovenpå flødeskummet.

Det blev en virkelig lækker æblekage, omend den var ganske improviseret.

Her kan du se en anden opskrift med æbler. 

Jeg har ikke delt så mange opskrifter, men der er da lidt forskelligt her.

 

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

EmediateAd


Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.