Opskrift: Spidskålssalat med vandmelon & tomater

Jeg er ret vild med spidskål. Og spidskål er super sundt såvel. Jeg lavede her til aften en delikat salat med spidskål. Jeg tænkte ikke lige på, at tage et billede af den, men det skal jo ikke forhindre mig i at give opskriften videre

Spidskål er meget mild i smagen og indeholder derfor heller ikke helt så mange sunde stoffer som andre kåltyper. Til gengæld er spidskål en genial “begynderkål”, hvis du har brug for at vænne dig lidt til smagen af kål. Spidskål er selvfølgelig stadig en sund og meget kaloriefattig spise, og bare 100 gram af kålen dækker hele dit daglige behov for C-vitamin.

Fakta om spidskål

 • Spidskål indeholder 3 gange så meget C-vitamin som kartoffel, 3 gange så meget kalcium som spirer og 3 gange så meget K-vitamin som ærter.
 • Spis spidskål sammen med groft brød. Spidskålens høje indhold af C-vitamin hjælper nemlig grov­­brødets jern med at blive optaget i din krop.

Hvad er spidskål godt for?

 • Spidskål styrker immunforsvaret
  Sommerkålen er rig på C-vitamin, der har stor betydning for dit immunforsvar og er med til at beskytte dig mod virus og bakterier.
 • Spidskål gør dig slank
  Spidskål indeholder næsten ingen kalorier, men til gengæld en del kostfibre, der ligger godt i maven og mætter, så du ikke så hurtigt bliver sulten igen.
 • Spidskål fremmer fordøjelsen
  De mange fibre i spidskålen fylder i tarmen, og dermed sættes der fut i tarmens bevægelser, så indholdet bliver skubbet mod udgangen.

Sådan smager spidskålen bedst

Spidskål ændrer smag hen over sæsonen. De første, der kommer i handlen, har en helt fin og mild smag af ærter. Senere på året smager spidskål lidt grovere og mere som traditionel hvidkål.

I rå og snittet tilstand er spidskål rigtig fin at komme i salater. Snit den helt tynd og tilsæt andre smagsnuaner som syrlig citron, fed avocado og/eller søde frugter, der bløder op for dens lidt skarpe smag. Damp den let med lidt mager smøreost, eller pak den i stanniol med lidt sennep, kapers, citron og olie, og grill den. Spidskål er også perfekt som tilbehør til kød.

Her er den simple opskrift på salat med spidskål, vandmelon og tomater + en lækker olie/eddike/sennepsdressing:

½-1 fintsnittet spidskål/sommerkål
2-3 tomater i både
200  g. melon i terninger
Dressing:
4  spsk. olie
1  spsk. vineddike ( rødvin- eller hvidvin)
1  spsk. vand
1  tsk. dijonsennep
salt
peber
Opskrift:

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, hæld det over salaten. Server som tilbehør.

Spidskål som salat er meget lækkert og ernæringsmæssigt fin på grund af kålens struktur. Icebergsalat eller kinakål kan bruges på samme måde.

Se eventuelt også mit indlæg med opskrift på den super lækre rå, kolde spanske vidundersuppe Gazpacho.

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

EmediateAd


Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.