Spatid

Jeg elsker at gå i spa. Det er noget af den bedste næring jeg kender til, for både krop og sjæl.

I Bulgarien var vi hele familien i spa, hvor vi gik i sauna og dampbad. Det var fedt at opleve børnene være med på det, og nyde det, og jeg savner spa’er i Danmark, hvor man kan tage sine børn med.

I Frederiksberg kurbad skal man være 15 for at komme ind. Og det er selvfølgeligt fedt nok, fordi der så er ro, men jeg mangler et sted, der har spa ud over sauna, hvor hele familien kan komme ind.

I tirsdags var jeg selv i Frederiksberg kurbad. Der har jeg kommet rigtig meget, men har ikke været der siden jeg fødte Lotus, så det nærmer sig halvandet år. Desværre var det ikke muligt at bruge luksusafdelingen, grundet sommerferie tid, så omklædningen skulle foregå i svømmehallens omklædning.

Det lækre ved luksusafdelingen, er at de udleverer en blanding af salt og aromatisk olie, som man efter endt kurbadsbesøg gnubber ind i sin hud i luksusafdelingens dampbad, hvor man – modsat selve kurbaddet – kan være nøgen, da der er kønsopdelt. Og så er der et iskoldt bassin i luksusafdelingen, som man kan hoppe i, og veksle mellem kule og varme, – fra dampbaddet og den store lækre sauna. Men dette kunne jeg så ikke bruge i tirsdags.

Selve kurbaddet er til gengæld også rigtig lækkert! Der er jacuzzi, men den bruger jeg sjældent, da der er klorvand i. Men de har et stor bassin med højkoncentreret saltvand, som man slet og ret flyder rundt i. Når man bare ligger dér og slapper af, er det som om alle kroppens spændinger opløses og falder af. Jeg nyder også dampbaddet med aromatiske olier(dette var dog lidt køligt efter min smag, men dette skyldes måske sommertiden såvel), massagestolene, den infrarøde sauna med en væg af himalayasalt, der frigiver ioner ud i luften, mosaikstolene(som normalt er opvarmede, men denne gang var kolde) med infrarødt lys over. Og så udføres der saunagus, – normalt hver time, men her i sommertiden kun hver anden time. Det koster 172 kr at få adgang til kurbaddet, man kan dog også købe et klippekort med 6 klip til 860 kr, hvilket jeg har gjort, således får man en ‘tur’ gratis.

Jeg nød det i fulde drag, og nød efterfølgende at cykle hjem gennem byen i regnvejr, med dråberne løbende gennem mit hår og på bare sommerben og -arme. Men helt objektivt, vil jeg foretrække at kunne få den ‘fulde pakke’, altså at komme udenfor sommerferietiden.

I går var jeg så i Christianias badehus, hvor jeg ofte går i sauna. Her færdes både mænd og kvinder nøgne, og det er der en ganske forløsende og afslappet frihed i. Der er intet seksuelt i dette, men efter i årevis at have kommet her, har jeg virkelig fået helet min egen kropsopfattelse og sågar seksualitet. Badehuset er oprindeligt for de christianitter, der ikke har bad i deres boliger, men i takt med, at flere og flere har fået installeret bad, så er der åbnet op for andre også. Det koster 25 kroner, man kan leje håndklæde for 10 kroner, og købe et stort eller lille bæger rasul, at gnubbe kroppen med inde i saunaen, til et lille beløb.

Badehusets sauna er, som een af de få saunaer, drevet på brænde, og den er stort set altid vældig varm. Og i badehuset har de også et stort iskar, hvor det er så saligt at svale sit legeme efter den varme sauna. Jeg bruger næsten altid rasul, og jeg ligger på de varme sten på gulvet. I går købte jeg en krukke uopvarmet honning fra Søbogaaard i Christianias indkøbscentral, og smurte hele min krop og mit hår ind i. Ren næring.

Rasul er en sæbeler, der udvindes af lavajord fra dybe miner i Marokko. Det er et rent naturprodukt, helt uden kemiske tilsætningsstoffer og rig på mineraler, som er gavnlige for hud og hår. Den renser uden at affedte, og kan bruges over hele kroppen og til håret.

Læs eventuelt også min anmeldelse af Bella sky spa, som er superlækker.

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

EmediateAd


Tilføj en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.