Blog

Bagte marcipanæbler til Kyndelmisse/2. februar

Kyndelmisse har, som så mange andre traditioner, både folkelige og kristne rødder. Kyndelmisse er en lysfest, der markerer at halvdelen af vinteren er gået. Et gammelt varsel foreskrev, at hvis man kunne finde et godt æble i sit forråd ved Kyndelmisse 2. februar, så ville man holde sig sund resten af året. Derfor er det oplagt at lave disse lækre æbler til Kyndelmisse, og så kan du jo passende tænde masser af levende lys i dit hjem, og nyde den smukke langsomhed og varme, skæret fra de levende lys bringer… Ingredienser 10 æble(r) uden kærnehus og stilk 100 g marcipan 50 g smør 50 g mandler, hakkede 50 g smeltet smør ½ tsk. kanel, stødt 4 spsk. sukker Tilbehør vaniljeis...

EmediateAd

Kyndelmisse

Kyndelmisse d. 2. februar(latin: Missa Candelarum – lysmesse) (Kjørmesknud, Marias Renselsesdag, Kyndelmisse). Kyndelmisse har ikke den store betydning i dag, men for flere 100 år siden var det en dag fyldt med traditioner og ritualer. Hvis du stadig kæmper med julesulet, og mindet om julens overspisning fremkalder kvalme, så ville du ikke ønske dig at leve på landet før 1770. Her var kyndelmisse nemlig en fri- og festdag på højde med juleaften. Kyndelmisse var den dag, som markerede at vinteren var halvvejs overstået. For samtidig at markere, at foråret lå inden for en overskuelig fremtid, holdt man såkaldte kjørmesfester, hvor man åd og drak sig en pukkel til. Menuen stod eksempelvis på flæsk, pandekager, øl og brændevin. Dengang var fest...

EmediateAd