Blog

Opskrift: Lækker gammeldags æblekage med nøddecrunch

Vi har ikke æbletræ i haven(der var et lille et, da vi flyttede ind, men det måtte lade livet for vores trampolin), så vi er på købeæbler. Og vi havde fået købt nogle gamle, melede økoæbler i Kvickly for nyligt, som virkelig ikke var interessante at spise. Så derfor tænkte jeg, at jeg istedet ville koge dem til grød og lave gammeldags æblekage. Jeg valgte at lave en lækker nøddechrunch, istedet for at bruge det mere usunde æblekagerasp eller makroner. Og den blev VIRKELIG lækker. Derfor vil jeg dele opskriften med jer her. GAMMELDAGS ÆBLEKAGE Ingredienser/Æblegrød: 1 kg æbler i tern på cirka 2×2 cm, skrællede og uden kærnehus 75 g sukker/sukrin 1 tsk. vanillepulver(ikke vanillesukker) 2 dl vand Fremgangsmåde...

EmediateAd

Opskrift: Gazpacho – spansk gude sommersuppe

Jeg ELSKER Gazpacho, det er en liflig, frisk og krydret spise. Heldigvis elsker resten af familien den også Derfor vil jeg da dele opskriften på herligheden. Ingredienser(6 personer) 750 g modne tomater 1 agurk 2 rød peber 4 fed hvidløg 1 skive daggammelt brød eller bolle uden kerner saften fra 1 lime og 1 citron 4 spsk olivenolie salt og peber 1 1/2 tsk tørret chiliflager Topping: 1/2 agurk, skåret i små fine tern, hakket persille og purløg eller andre krydderurter Fremgangsmåde Fjern den grønne del af tomaten hvor stilken har siddet. Skær tomat, agurk og peberfrugt, brød i grove tern, kom det i et blenderglas sammen med resten af ingredienserne og blend til konsistensen er perfekt blød og...

EmediateAd

Opskrift: Christianshavnertærte ala Lagkagehusets

Jeg har haft flyvende travlt de seneste uger, med mit firma, med Kim Larsens bortgang, med værker til udstilling, med mine børn/min familie, med Christiania mv mv, og har fraprioriteret at skrive blogindlæg. I går var der åbningsfest/høstfest på mine børns friskole Den Frie Fakkel på Christianshavn, og i den forbindelse følte jeg mig inspireret til at afprøve en opskrift på den enormt lækre Christianshavnertærte, som normalt kan købes i Lagkagehuset. Jeg var totalt begejstret, da jeg fandt en opskrift på den, for nogle måneder siden, men jeg har ikke lige haft anledning til at prøve den før. Den er min absolutte yndlingskage! Kagen er så dejlig med dens saftige og seje hasselnøddebund fuld af smag, det søde og cremede...

EmediateAd

Opskrift: Frugtsalat med råcreme

Lavede spontant denne friske og lækre frugtsalat med råcreme i dag, og børnene ELSKEDE den. Benjamin mente det var den bedste dessert han nogensinde har smagt Ingredienser 4 æggeblommer 3 spsk sukrin 1 tsk ren vaniljepulver 2 dl piskefløde Frugt til frugtsalat mørk chokolade Fremgangsmåde Pisk vanilje, æggeblommer og sukker til en luftig og cremet æggesnaps. Pisk derefter piskefløden til en lækker og luftig skum – rør æggesnaps og flødeskum sammen og rør en lækker frugtsalat forsigtigt rundt i råcremen. Dagens frugtsalat blev tilberedt af: 3 bananer, 3 æbler, 3 kiwi, 1 håndfuld blåbær, 1 håndfuld druer, halverede, cirka 1 håndfuld optøede granatæblekerner og 1 håndfuld mørk chokoladeknapper. Læs eventuelt om praktisk og bæredygtig madindpakning i de genanvendelige wraps...

EmediateAd

Opskrift: Sunde cookies med hasselnødder og mørk chokolade

Disse lækre cookies er proppet med gode sager som hasselnødder, mørk chokolade, kokosolie og havregryn. Bag rigeligt – jeg lavede selv en dobbelt portion, og børnene elsker dem! Når vintermånederne kalder på rare stunder indendørs, så er de sprøde og søde cookies en favorit til eftermiddags- eller aftenhyggen. Disse cookies er lette at lave på kort tid, og så er de endda fyldt med lækre og sunde ingredienser. Det skal du bruge til cookies med hasselnødder og havregryn: 10 stk. 180 g hasselnødder 150 g havregryn 1 moden banan 1 æg 3 spsk. kokosolie 1 spsk. honning 50 g mørk chokolade, 70 % ½ tsk. bagepulver Sådan laver du cookies med hasselnødder og havregryn: Tænd ovnen på 190°. Hæld hasselnødder og...

EmediateAd

Opskrift: Peaunutbutter dip med rosmarin og hvidløg

For nogle år tilbage levede vi her i familien nøje efter de ‘kernesunde’ kostråd, som Ninka-Bernadette Mauritson fremførte i ‘Kernesund familie sådan’. I sidste weekend fik jeg pludselig cravings på denne super lækre dip, som jeg ellers ikke har lavet siden 2011. Og så måtte jeg jo lave den, med samme smagfulde fryd, som dengang… Det er en helt fin og fløjsblød dip til grøntsager, kød, fjerkræ, fisk, chips – eller på brød. Jo længere den trækker, jo bedre bliver den. Ingredienser 1 dl peanutbutter, fintmalet 1 1/2-2 dl lunkent vand 2 fed hvidløg 1/2 økologisk appelsin, fintrevet skal og friskpresset saft 1 økologisk citron, fintrevet skal og friskpresset saft 5-6 dråber fishsauce 1/2 tsk paprika 2-4 spsk. æbelcidereddike friskkværnet...

EmediateAd

Opskrift på klassisk pesto

Trods jeg blot har en lille have, har jeg haft stort udbytte og høst i denne sæson. Der er noget helt lækkert og særligt ved at kunne plukke afgrøder lige udenfor døren, og omformulere dem til diverse delikate spiser. I foråret købte jeg en økologisk basilikum plante i Kvickly. Den er vokset helt vildt, og jeg har slet ikke kunnet følge med, at bruge så meget frisk basilikum. Så i weekenden lavede jeg en stor portion pesto, som smager af sydeuropa, solskin, glæde og varme. Mine børn elsker pesto, og den kan både bruges klassisk i en enkel pastaret, samt som dip til grøntsagsstave mv. Og den hjemmelavede er helt klart en del mere potent og smagfuld, end de købte...

EmediateAd

Opskrift: Langtidstørrede tomater & tomatchutney

Mine to blommetomatplanter giver et enormt afkast! Og tomater smager vidunderligt sødmefyldt af solskin. Eftersom der ikke er så mange, der har den store efterspørgsel på friske tomater her i huset, kunne jeg ikke følge med og besluttede at omforme en stor skål tomater til chutney og ovntørrede tomater. Langtidstørrede ovntomater: Så let og enkelt, og enormt velsmagende. Selv børnene er vilde med dem, trods de ikke kan lide rå tomater! Jeg fyldte en bageplade med halve blommetomater(alle typer tomater kan naturligvis bruges) på bagepapir. Jeg penslede tomaterne med olivenolie og dryssede dem med maldonsalt. Herefter fik de cirka 4 timer i ovnen ved 100 grader. Hold øje med dem og smag på dem, for at afgøre hvornår de er...

EmediateAd

Opskrift: Spidskålssalat med vandmelon & tomater

Jeg er ret vild med spidskål. Og spidskål er super sundt såvel. Jeg lavede her til aften en delikat salat med spidskål. Jeg tænkte ikke lige på, at tage et billede af den, men det skal jo ikke forhindre mig i at give opskriften videre Spidskål er meget mild i smagen og indeholder derfor heller ikke helt så mange sunde stoffer som andre kåltyper. Til gengæld er spidskål en genial “begynderkål”, hvis du har brug for at vænne dig lidt til smagen af kål. Spidskål er selvfølgelig stadig en sund og meget kaloriefattig spise, og bare 100 gram af kålen dækker hele dit daglige behov for C-vitamin. Fakta om spidskål Spidskål indeholder 3 gange så meget C-vitamin som kartoffel,...

EmediateAd

Lucia dag – historie og tradition

Hvem var Lucia? Hvem var Santa Lucia, som fejres med optog den 13. december rundt omkring i landet? Få historien om den unge martyr, som bar lys på hovedet, og hvis navn også betyder lys Santa Lucia – en siciliansk kvinde fra 300 tallet Historien om Santa Lucia begynder i år 283 i byen Siracusa på Sicilien. I det år fødtes der en lille pige ind i en meget velhavende familie. Fremtidsudsigterne for hende var gode – ikke blot på grund af økonomien – men hendes familie var velanset, og hun kunne derfor forvente engang at blive godt gift og få et godt og sorgløst liv. Lucias liv formede sig dog i en ganske anden retning. I en ung alder...

EmediateAd

Opskrift: Gudinde chokolade – raw

Var nede i min lokale helseshop Øhelse på Amagerbrogade for at proviantere. Ø helse har en lækker rabatordning, hvor man får 300 kr rabat, når man 10 gang har købt for minimum 300 kr. Hernede lå også en opskrift fra Greengoddess på en lækker raw Gudinde chokolade. Den finder jeg det oplagt at lægge op her på bloggen:

EmediateAd